mandag 17. mai 2010

17 Mai

Gratulere me dagen alle sammen!
Dagen vår he vore hektisk, men kjempe kjekke for all del, til tross for litt feber å forkjølelse.

Vi starta dagen me å slumre frå 07.15-08.00, noke som resulterte i at ej nesten glemte både søljene å lomma på bunaden å at vi nesten vart for seine til å sjå barnetoget. K R I S E !
Man vi kom oss ut i tide, å Matias va heilt i 100, å kom me kommentara som: Laga musikk til MEJ, mamma!... Ej hadde ikkje hjerte til å fortelle nå at det faktisk ikkje va berre til han dei spelte, men til ALLE som sto å såg på.



Etter barnetoge trilla vi litt rundt i sentrum (kaldt!), lame Ingrid, Marie og Nikolai, før vi tok turen opp igjen til oss, så småtrolla fikk herje å leike litt.
Ett rolig sekund. Hærlige gullklumpa!!


Etter litt leik å herjing kjørte vi oss it til besta og besten også kalla "ojjemoj" å "ojjefaj" å åt "migget"(middag), å dagens 2 is. Før vi kjørte fram på vatne til bestemor og bestefar, eller "domo" å "ofa" (godmor og godfar. Veit at de blir litt feil, sida godmor å godfar egentlig e kallenavn til besteforeldre å dei e oldeforeldra til Matias...diggresjon)



Eeeetterpå va vi en tur på skulen, the one and only, BRAUTASET skule(åja, VEIT også at den heite Dalane no) å åt dagens 3 is.

jaaada, so vart de no ett sann forsøk på å vere fotogen å sann idag, sida vi hadde bunad å styr, men de enda opp i 3 dobbelhake å sanne andre attraktive ting.. Men Flaks at ditte vart SOOO FINT (sann derre ironi).

1 Million til den som gjer mej fotogen!


No he ej inntatt horisontalen på soafen å planlegge å ligge sann til de e på tide å finne senga.
Å dessuten folkens, om 24 tima kjeme Sigbjørn heimatt!!!
Matias he endelig begynt å ville snakke me nå, å om nå, etter ett par veke me telefon-nekt å ikkje minst mat-nekt. So no trur ej at han sjønna at han snart kjeme heim, å at han gleda sej.
Han he nok ett litt ulogisk syn på karr han he vore, sida han meste parten av tida tru at han e på en store båt eller robåt , å fiska fisk me fiskestong, å at han dessuten fiska masse kaviar. Trur han då ser for sej at ei sann blå kaviar-tube he bete sej fast i fiskestonga, å at Sigbjørn he fiska den. Der he nok ej litt av skylda. Mykje enn sei for å få småtrolle til å ete.
Han trur ikkje på at "pappa jobba", men at han ligge på sofane å ser på dataen (ana ikkje kor han he de frå..)
sodeeej, god kveld vidare folkens :)

3 kommentarer:

Dagfinrud Moe sa...

Fine dokke va! Såg ikkje nåken dobbelhake heller ej, Synnøve...
Me må absolutt få til en playdate snart. So vittig å lese at han Matias kalla sej Marius...hehe..
dei he uto sej utrule mykje rart for tida. Marius sitt favoritt-uttrykk e for tida "ej stikke!" - So fær han...Ofte slenge han på: "Tjøme staks, ska beje hente nåke." Ej flira so..
Kjekt å få pappaen heimatt idag tenke ej. Kos dokke.
Klem

Livets landeveg sa...

De e bra. Godt den ikkje e synelig på bilde ;) Føle mej en anelse pløsete for tida,men de he no si naturlige årsak;)

Hehe, hærlige Marius!
Matias spør etter nå ofte egentlig.. "Marius jæje?"
Matias sitt favoritt uttrykk for tida e "kutt ut!" Eller "ALDRI" etterfulgt av smelling me døra.. hehe, mykje artig enn kan lære av onkela på 8 år ;)

Gleda mej masse til playdate, kanskje neste veke? :)

Dagfinrud Moe sa...

Ja, ka me torsdag? Då he han Marius fri frå bhg.