lørdag 12. juni 2010

Speechless

Mållaus å nummen e vell rette orda. Å d e vell lov å skrive her? .. klart de e, e jo min blogg!
Føle vi he vore forfulgt av uflaks sida vi kjøpte hus. 3 ganga he vi oppdaga at det lekke vatn diverse plassa, noke som i fjor resulterte i at vi måtte pusse opp heile huset. De tok 6 mnd, kosta masse tid, penga å ikkje minst energi.

I går kom en rørlegger for å fikse ei utekran som vart ødelagt av kulda i vinter. For å nå tak i røret måtte han sage hol i veggen på rommet til Matias. Hovedkrana til huset va ikkje å finne, vi leita me metalldetektor 2 ganga, å plenen til naboane fikk sej en salinge gjennomgang av skrujern. So då bestemte rørleggeren sej for å fryse røret.

Arbeidsuhell skjer,desverre, å sjølsagt må de skje me oss! De jo typisk vår flaks! Isproppa som skulle holde vatnet ute holdt ikkje, vannspruten sto i taket, å heile rommet til Matias vart fyllt me vatn. Ej lyge ikkje når ej sei at der va 5 cm vatn på golvet. Leike, bøke å bamsa flaut. Å som om ikkje de va nok, so flaut vatne ut i gangen å inn på soverommet vårt. Absolutt alt va og e, KLISSVÅTT!!

So no ser vi nok en gang fram i mot vekesvis me oppussing. I verstefall må golv å vegga stå å tørke i 2 veke, for so å rive vegga å tak, å so bygge oppatt. Ditte e so frustrerande, irriterande å ikkje minst trist!!!

Akkurat no e vi så heldige å få låne hytta til Frode og Sølvi på Berkneset. Men på Torsdag står vi meir eller mindre uten plass å bo. Vi he sjølsagt ett rom på Vatne, so trur nok vi stua oss inn i det.

Bilde orka ej ikkje å legge ut en gang. Dei e altfor deprimerande.

Men "allways look on the bright side of life", ekje de noke? Vi e jo tross alt på "ferie" no... Prøva so godt ej kan iallefall....

Å ja! Syte innlegg vil komme inne på dinne bloggen, e min blogg å ej som bestemme ka som skal skrivast. Ditte e verken de første, eller de siste..

5 kommentarer:

Hege sa...

Offa, noke so utgjort :( Du he lov å syte alt du vil, trur ej ha skreke mine modige tåre ha de våre me oss...
Håpe de går fort å fikse so dokke fe kome dokke i hus igjen!!

Marita sa...

Offa, fe heilt låkt ej also:( Håpe dei fe fiksa det kjapt, sann dokke fe komme dokke heimatt!:)

Familien Dagfinrud Moe sa...

Nei, ikkje meir uflaks!! No he dokke jammen mej hatt nok. Utrule trist når alt so va heilt nytt må takast opp gjenn. Skikkele surt!
Forstår veldig godt at dokke e frustrerte. Fe håpe dokke fe ordna d fort, og at dokke fe tid til å kose dokke litt i ferien også;-)

Ingrid sa...

De e helt lov å syte!! Å de e helt lov å ta sej en "ferie" ut i hovdebygda å få lest av sej! ;-)

Gjengen framma dala sa...

Du he veldi lov å syte!! Ditta ekje kjekt i det heile tatt! En verte so makteslause ta sånt...alt arbeid forgjeves liksom. Verst e no å verte huslause...
Håpe d gjenge greitt likevel ;-)